34 истории

Както повечето от вас вероятно вече са научили, сборникът „99 истории“ от известно време е достъпен с безплатен абонамент в сайта ми или на определена от читателите цена в Smashwords (включително $0). Снощи новият ъпдейт на книгата беше качен в Premium каталога на Smashwords и след обичайните весели засечки отпътува за нарастващия брой абонати на сборника.

Това е специален ъпдейт

Към книгата се добавят двадесет и шест истории отпреди 99-те и сборникът е разделен на две части – Част I (бонус), съдържаща новодобавените разкази, и Част II (99 истории), където ще продължа да добавям нови разкази, понастоящем все така осем, до достигането на броя, обявен в заглавието. Причината за тази съществена (надявам се и положителна) промяна е, че свалих от продажба два предишни електронни сборника с мои разкази, които сега концентрирам на едно удобно за мен място. Така „99 истории“ успешно елиминира платения формат на досегашните ми е-книги. Freedom!

Статистика за нърдове

формати: .doc, .epub, .mobi, .pdf
добавени: 26 (бонус) разказа с обем 170 стандартни машинописни страници
общ брой разкази от поредицата „99 истории“: 8
общ брой разкази: 34
общ обем на сборника: 262 стандартни машинописни страници

„99 истории“ е сборник с периодични ревизии (първа ревизия 16 юни 2014 г.), при които към него добавям по един нов авторски разказ. Веднъж абонирани за сборника, получавате новата му версия веднага щом бъде добавена поредната история – до 99-ата.

Защо и какво в „99 истории“

В Част I (бонус) са поместени разкази, писани преди 99-те. Това са истории, „спасени“ от предишни мои електронни сборници. Тези сборници са изтеглени от продажба (еквивалента на изчерпания тираж) и вече не се поддържат. Електронните книги, за разлика от хартиените, изправят автора и издателя пред любопитно предизвикателство. Първо: разбягват се неконтролируемо – лекота на копиране. Второ: създават грижи на модерните устройства или софтуерни програми, с които ги четете – проблеми с остарели стандарти за форматиране. Трето: понякога попадат в ръцете на некоректни търговци – без всякаква възможност за корекции на грешки в текста.

В Част II (99 истории) се добавят чисто нови разкази. Понякога поредността им се размества. Друг път, в изключително редки случаи, някои от разказите могат да изчезнат, защото са преработени основно и са се превърнали в романи. Във всеки един от случаите – разполагате с последната версия на текстовете, което включва корекции на грешки и дребни или значителни редакции.

И в двете части поредността на разказите е нехронологична, но ако изпитвате любопитство, най-ранният сред тях – и също така последният, който написах на първия си компютър Правец 16 – е „Корабът и неговият император“. Освен това сборникът не съдържа два разказа – единия публикуван в интернет списание, а другия публикуван в зората на палеолита във в. „Литературен форум“, – както и един „изгубен“ разказ, публикуван в сп. „Родна реч“, за чиято публикация научих случайно петнайсет години по-късно и по никакъв начин не успявам дори да си спомня за какво идеше реч в него (двама влюбени в автомобил, пътуващ в нощта?), така че автоматично го маркираме като творба на подрастващ с интересни заявки, но неподходящ за читатели с рафиниран вкус като вашия.

Обновените „99 истории“ съдържат

Увод

Част I (бонус)
Подаръкът
Денят, в който всички коли спряха
Залезите все така в очите ви
Репликантът
Корабът и неговият император
Ако ми се довериш
Очите на божествата
Чудовището
Синдикатът
Лоцманите
Разкажи ми хиляди пъти
Магьосникът на фараона
Контакт
Машината за време на Разцветников
Всички рози в Галактиката
Отдел „З“
Прах при прахта
До последния мъртвец
Фрийдъм тънел
Корабокрушение
Луната брои останалите зелени листа
Марс 98737
Всичко, дори това
Космонавтът в океан безбрежен
Render: Sepia Blur
Майки и бащи

Част II (99 истории)
1. Фу Ми
2. Лаборатория „Ц“
3. Неботичник
4. Блуграс
5. Кода Импекс: Хотел „Метропол“
6. Кино
7. Кода Импекс: Страйпс & Старлинг
8. МегаКорп

За сборника

Както виждате, книгата е представителна колекция на цялата ми къса проза. Освен това е достъпна за абсолютно всеки читател. На всичко отгоре не ви кара да се чувствате неудобно, че е безплатна (ако сте от този вид нийт фрийкове), и можете сами да определите цената ѝ или да направите дарение. Но най-вече към нея предстои да бъдат добавени още 91 разказа. Покрих ли цялата гама от читатели и мога ли вече спокойно да продължа да пиша нови разкази и романи?

Как можете да се абонирате?

Имейлът ви остава в тайна. Просто попълнете и изпратете:

Червена корица на „99 истории“

Искам да получавам „99 истории“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.